Újraindul a LOT Polish Airlines Szöult és Budapestet összekötő közvetlen járata, a lengyel légitársaság várhatóan július 20-tól augusztus végéig hetente egyszer repül a dél-koreai és a magyar főváros között.

A lengyel légitársaság gépei a repülőjegy-foglalási rendszerekbe feltöltött adatok szerint július 20. és augusztus 31. között hetente egy alkalommal, hétfőnként közlekednek Budapest és Szöul között.

A járatokat nagyobb befogadóképességű Boeing 787-9 Dreamlinerekkel teljesítik majd az információk szerint. Korábban néhány kivételtől eltekintve a légitársaság kisebb 787-8-as gépei repültek Budapestről.

A foglalási rendszerekbe feltöltött menetrend szerint a járatot varsói bázisú géppel,
a korábbihoz képest megfordított menetrenddel repüli a légitársaság, Szöul–Budapest–Szöul útvonalon.

Fotó: AIRportal.hu

Az LO 2002-es számú járatok hétfőnként helyi idő szerint 08:50-kor indulnak a dél-koreai fővárosból, és 14:35-kor landolnak Budapesten, ahonnan pedig LO 2001-es járatszámmal 16:30-kor szállnak fel, és másnap 10:10-kor érkeznek vissza Szöul-Incshon repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a LOT július elejétől indítja újra európai járatait, a budapesti bázisról két új útvonal érhető majd el, Dubrovnik és Várna: mindkét célállomásra hetente egy járat közlekedik majd, Varsóba pedig hetente hétszer lehet repülni velük.

Frissítés: Az AIRportal kereste a légitársaságot a járat újraindulásával kapcsolatban, a LOT július 2-án lapunknak eljuttatott sajtóközleményében megerősítette a Budapest és Szöul közötti járatok újraindulását. Emellett a lengyel légitársaság Varsóból Szöulba, Tokióba (Narita) és Torontóba indítja újra hosszútávú járatait.

A légitársaságok menetrendje a koronavírus-járvány következtében a megszokottnál hektikusabban alakulhat, így nem zárhatók ki a változások, annak ellenére sem, hogy a járatokat már feltöltötték a foglalási rendszerekbe.