Három Boeing 747-400-as utasszállító repülőgépét újra forgalomba állította a Rossiya Airlines, június eleje óta belföldi járatokon ingáznak.

Az Aeroflot csoporthoz tartozó légitársaság Moszkva és a Fekete-tenger partján lévő üdülőközpont,Szocsi között szállítja a pihenésre vágyó oroszokat a Jumbókkal, többségében az anyacég járatszámaival.

A Rosszija kilenc Boeing 747-400-ast vett át a 2015-ben becsődölt Transaerótól, a repülőgépek kivonását eleinte 2024-re tervezték, azonban a járvány miatt az utóbbi hónapokban nem repültek a típussal – emlékeztet a ch-aviation híre.

Forrás: Rosszija

A légitársaságnak vélhetően a növekvő utazási kereslet és a nyugati szankciók okán kieső gépek kapacitása miatt kellett elővennie a korosodó, de nagy befogadóképességű négyhajtóműveseket.

A három újra beüzemelt példány immár orosz lajstromjellel (RA-73288, RA-73289, RA-73290) üzemeltetik, a gépeket annyiban nem érintik a nyugati szankciók, hogy ezeket orosz lízingcégtől bérli a légitársaság. A másik hat, jelenleg leparkolt példány átlajstromozása is folyamatban van, vagy már meg is történt a planespotters.net adatbázisa szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.