Novemberben összesen hatvan járaton közlekedik majd Jumbóval a Lufthansa Frankfurt és Berlin között, a légitársaság közlése szerint akkora az igény a két város között.

A hivatalos menetrend szerint alig több mint egy órás útra állítja be a Lufthansa a Boeing 747-400-as típusát: Frankfurt és Berlin-Tegel között egész novemberben összesen hatvan járatot teljesít majd a légitársaság ezen az útvonalon Jumbóval az aerotelegraph.com szerint.

A 747-essel üzemeltetett első járat november elsején közlekedik a két német nagyváros között az LH167/168-as délutáni járatpáron, az utolsó pedig november 30-án.

A Lufthansa Boeing 747-400-as repülőgépe Frankfurtban. (Fotó: AIRportal.hu)

A Lufthansa közlése szerint üzemeltetési okokból döntöttek így, a Jumbókat a földön töltött idő helyett inkább repültetik. Továbbá rendkívüli keresletet is tapasztalnak a foglalások szerint Frankfurt és Berlin között, amelyeket a szokásos, keskenytörzsű gépekkel nem tudnak kiszolgálni.

Vélhetően az Air Berlin járatmegszüntetései-járattörlései is az okok között vannak. Amint arról nemrég beszámoltunk, a Lufthansa megjelenik a német fővárosban és Düsseldorfban is hosszú távú járatokkal, a csődeljárás alatt álló Air Berlin fokozatos kivonulása miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az útvonalon a Lufthansa alapesetben az A320-as gépcsalád valamely típusváltozatát közlekedteti, 138 és 200 ülés közötti férőhellyel. A Jumbókon pedig hatvanhét business-szék mellett 304 prémium turista és normál turista hely található.