Június 3-án indíthatja el a Budapest és Abu-Dzabi közti járatát a Wizz Air.

A román Aeronews a Wizz Air tájékoztatására hivatkozva vasárnap számolt be arról, hogy a fapados cég június 3-án Budapestről és Bukarestből indít járatokat a közel-keleti országba, amelyek szeptember 30-ig hetente kétszer, utána minden héten háromszor közlekednek majd.

A Wizz Air vasárnap a Facebook oldalán közzétett posztban, majd hétfőn reggel lapunkhoz eljuttatott közleményében hivatalosan is megerősítette, hogy Budapestről és Bukarestből 2020 júniusában, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából 2020 szeptemberében indulnak a járatok az Egyesült Arab Emírségek fővárásába, amennyiben addig újraindul a légi személyszállítás az érintett országokban. A Wizz Air az első európai diszkont légitársaság, amely közvetlen járatokat indít Abu-Dzabiba.

 

A légitársaság közleménye emlékeztet arra is, hogy márciusban megállapodást született a Wizz Air és az ADQ állami befektetési holding közös vállalatként elinduló Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról. Az abu-dzabi székhelyű új légitársaság – amely a Wizz Air első Európán kívüli leányvállalata – várhatóan az év második felében kezdi meg működését.  A Wizz Air tervei szerint az új légitársaság elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Konzuli Szolgálat információi szerint az Egyesült Arab Emírségek viszont március 24-én rendelte el a polgári kereskedelmi légiközlekedés felfüggesztését, amely a mai napig érvényben van.

A légitársaság honlapján lévő menetrend szerint eleinte szerdán és vasárnap érhető majd el Magyarországról az Egyesült Arab Emírségek fővárosa. Budapestről a W6 2357-es járatok 11.30-kor szállnak fel és helyi idő szerint 19.10-kor landolnak, majd a W6 2358-as járattal a gépek 19.55-kor indulnak vissza Budapestre és 23.50-kor érkeznek meg Ferihegyre.

A Wizz Air a menetrendjében jelezte, hogy a járat még hatósági jóváhagyás alatt van.

Fotó: AIRportal.hu

Októbertől a járatok hétfőn, szerdán és pénteken közlekednek, a meghirdetett menetrend szerint változatlan érkezési és indulási időpontokkal.

A nyári menetrendben a dubaji járatok szünetelnek, de októbertől ismét naponta közlekednek majd, az Abu-Dzabiba akkor már hetente háromszor üzemelő járattal párhuzamosan.

Budapest és Bukarest mellett Katowicéből szeptember 15-től a nyári menetrendi időszak végéig hetente kétszer, Szófiából szintén akkortól, de teljes évben járnak majd a magyar kötődésű légitársaság gépei heti két alkalommal, Kolozsvárról pedig egy nappal később, 16-tól válik elérhetővé Abu Dzabi, szintén heti két járattal.

Korábbi bejelentés szerint a közel-keleti országban bejegyzett leányvállalat ősszel indulhat el, a most bejelentett járatokat a magyar társaság üzemelteti majd.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója korábban többször is beszélt arról, hogy a holding új cégének megalapítását nem befolyásolja a koronavírus-járvány, és minden a terveknek megfelelően halad.

Fotó: AIRportal.hu

A leánycég megalapítását decemberben jelentette be a légitársaság, a helyi állami fejlesztési alappal együttműködésben. Váradi József lapunknak korábban azt mondta, azért döntöttek így, mert olyan növekedési potenciált találtak, mint a kelet-közép-európai térségben. Pár év alatt száz gépes flottát tudnak majd a közel-keleten is üzemeltetni.

Kapcsolódó:

Megkapta a légi üzemeltetői engedélyt a Wizz Air Abu Dhabi riválisa