A nyár közepétől számít jelentősebb forgalomnövekedésre a Biritsh Airways vezetője, de Sean Doyle szerint a hosszútávú járatok száma csak az ősszel indulhat növekedésnek, és a légitársaság mind a 12 Airbus A380-asát visszaállíthatja a forgalomba. Budapestre június végétől közlekedik majd ismét a mostani tervek szerint.

A tavaly októberben kinevezett Sean Doyle az Eurocontrol konferenciasorozatának legutóbbi alkalmakor arról beszélt, hogy az oltások és a tesztelés a műszaki fejlesztésekkel együtt lesz képes hosszútávon visszahozni az utasforgalmat.

Várakozásai szerint júliustól Európán belül jelentősen megnő majd a kereslet a járatok iránt, de egyes, jobban átoltott ázsiai országok és az Egyesült Államok felé is nagyobb kapacitásra lehet szükség.

A menetrend szerinti rendszeres hosszútávú járatok csak ezt követően, októbertől, vagy novembertől indulhatnak el, mivel ezen járatok megtöltéséhez elengedhetetlen a ráhordó hálózat stabil működése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy ezzel az USA és Európa közti utazás feltételeinek is biztosítottnak kell lennie. Ezzel kapcsolatosan örömteli hírnek nevezte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének bejelentését, amely szerint a nyártól az oltáson átesett amerikaiak korlátozások nélkül jöhetnek Európába. Az ellenkező irányú forgalomról azonban egyelőre nincsenek hírek.

A British Airways a 12 Airbus A380-asát főleg az Egyesült Államok nagyobb repülőtereire közlekedtette korábban, ezen a járvány után sem akarnak változtatni. Sean Doyle elmondása szerint Szingapúrba és Hongkongba is ezzel a típussal repülnének, az összes példányt vissza akarják állítani aktív szolgálatba. Nem úgy a Boeing 747-eseket, amelyeket tavaly végleg kivontak a flottából.

Az ultrahosszú távú, közbenső leszállás nélküli repüléssel kapcsolatban a vezető világossá tette: nem kívánnak erre a piacra lépni, így a Qantasnak egyelőre monopóliuma lehet az Ausztrália és az Egyesült Királyság között közlekedő ilyen járatoknál.

A British Airways meghirdette az európai nyári célállomásait, ezek között ugyan Budapestet nem említették, de
a foglalási rendszer szerint a légitársaság június 3-tól tér vissza a budapesti repülőtérre, ahová hetente kétszer, hétfőn és szerdán közlekedik majd.

A légitársaság a nyári időszakban négy új európai útvonalat indít Heathrow-ról Wroclaw, Gdansk, Riga és Kolozsvár reptereire.