A KLM bejelentette a fokozatosan bővülő nyári menetrendjét, összhangban az unió újranyitásával. A holland királyi légitársaság a nyári csúcsidőszakban növeli a kapacitást meglévő útvonalain, és négy újat is indít, június 21-től az Amszterdam – Budapest útvonalon napi háromra bővül a járatszám a tervezett menetrend szerint.

Fokozatosan épül vissza a KLM európai hálózata a nyári időszakban, amint lehetőség van rá, a légitársaság a népszerű célállomások felé bővíti a kapacitásokat – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a légitársaság.

Emellett új útvonalak is indulnak, Belgrád, Verona, Palma de Mallorca és Dubrovnik is felkerül a KLM térképére.

A közlés szerint a légitársaság minden olyan járatot újraindít, amelynek a változó költségeit a bevételek teljes mértékben kompenzálják. A légicég eddig is ezt a stratégiát alkalmazta, így tudta az európai hálózatot teljes mértékben újraindítani, ezzel turistáknak, családlátogatóknak és üzleti utasoknak is a lehető legjobb kínálatot biztosítva. A KLM 2019 nyarán 92, idén már 96 városba közlekedik Amszterdamból.

Forrás: KLM

A járvány előtti, 2019-es kínálathoz képest jelentős változások történtek, a svédországi Växjö-be tartó járatok ideiglenesen nem közlekednek, az Amszterdamból Marseille-be és Nantes-ba közlekedőket pedig a KLM helyett az Air France üzemelteti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az év elején új járatok indultak Southamptonba, Poznanba és Corkba, a nyári csúcsidőszakban pedig további négy új összeköttetés létesül, Belgrádba május 13-tól, Veronába, Palma de Mallorcára és Dubrovnikba június 26-tól közlekednek a KLM repülőgépei. A járatszám fokozatosan heti 7 járatra bővül mindegyik útvonalon.

A KLM júliusban és augusztusban is több járatot biztosít, vagy nagyobb befogadóképességű repülőgépekkel közlekedik az olyan népszerű úticélok felé, mint Porto, vagy Ibiza. Az elmúlt évekhez képest a tervek szerint a KLM több járatot biztosít portugál, spanyol, olasz, horvát és görög városok repülőtereire.

A KLM a jelenleg két járatpárt közlekedtet Budapestre naponta, amelyeket Boeing 737-esekkel teljesít a légitársaság. A cég közlése szerint a frekvencia a következő hetekben nem módosul, de a járványhelyzet alakulásával lehetnek változások.

A foglalási rendszerekbe június 21. hétfőtől már feltöltötték a harmadik napi járatot is.

A teljes európai hálózaton a 2019-es szinthez képest 50-70 százalékos lehet a felkínált kapacitás, de ez a járványhelyzettel még változhat. A cég továbbra is lehetővé teszi a rugalmas foglalást, így annak módosítása és lemondása is díjtalan.

Fotó: AIRportal.hu