Az Air Canada Rouge továbbra is fantáziát lát a Torontó – Budapest járatban és a légitársaság vizsgálja a kapacitások növelésének lehetőségét az útvonalon. Ez akár a jelenlegi heti három járathoz képest emelést is jelenthet a 2017-es nyári szezonban.

Az Air Canada Rouge Boeing 767-300-as repülőgépe Budapesten 2016.06.14-én. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Canada Rouge Boeing 767-300-as repülőgépe Budapesten 2016.06.14-én. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Air Transat a napokban jelentette be, hogy a jövő nyári menetrendben már nem indítja újra budapesti járatát, miközben a régió többi városába továbbra is közlekednek majd.

Ennek kapcsán lapunk megkereste az Air Canada-t, hogy milyen terveik vannak a következő nyári időszakra. A légitársaság sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 2016-os nyári szezonban heti három budapesti járatuk az elvárásoknak megfelelően üzemelt és hozta az előzetesen tervezett utasforgalmi mutatókat is.

Ennek alapján a légitársaság azt tervezi, hogy bővíti a kapacitásokat, mely akár frekvencia növelést és/vagy az ideinél hosszabb szezonális üzemelést is jelenthet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A döntés még nem született meg és a pontos jövő nyári menetrend még nem állt össze, arról az Air Canada később ad tájékoztatást.

Az AIRportal.hu légiipari forrásokból úgy tudja, hogy az Air Canada Rouge nem csak a hetente többször közlekedő járattal, de a kedvező csatlakozások biztosításával is rávert a heti egy járatot teljesítő, és alapvetően hajós utazásokon részt vevőkre koncentráló Air Transatra.

A Torontóban átszálló, USA irányába közlekedő utasok számára rendkívül előnyös az úgynevezett ‘pre-clearance’. Ennek köszönhetően nem érkezéskor a forgalmas amerikai légikikötőkben kell a beléptetésre várni, hanem már az átszálláskor, a tapasztalatok szerint sokkal gyorsabban és gördülékenyebben a torontói reptéren átesnek az utasok az útlevél és vízum-ellenőrzésen, valamint a szigorú amerikai beléptetési folyamaton.

Az Air Canada Rouge az Air Canada 100%-os tulajdonában álló leányvállalat, mely nagyrészt a kanadai turisták körében népszerű üdülőhelyekre üzemeltet járatokat. A Rouge 2013 júliusában kezdte meg működését, torontói központtal. A légitársaság az Air Canada (AC) IATA kódja alatt üzemelteti járatait és árusítja repülőjegyeit.