A szentestét a Delta Peking-Seattle járatának csaknem kétszáz utasa és a személyzete a Csendes-óceán északi részén fekvő miniszigeten töltötték, mert a Boeing 767-es hajtóműhibája miatt a pilóták az út megszakítása mellett döntöttek. 

Képünk illusztráció (Fotó: AIRportal.hu)

Különös szilveszter helyett különös karácsony: december 24-én, szenteste napján a Delta Airlines 128-as járata elindult Pekingből Seattle felé.

Ám az utat teljesítő Boeing 767-300ER típusú repülőgépen hajtóműhiba jelentkezett, emiatt a pilóták nagyjából féltávnál az út megszakítása és rendkívüli leszállás mellett döntöttek. Az Aerotelegraph cikke szerint 194 utas és a személyzet volt a fedélzeten.

A repülőgép a Csendes-óceán északi részén, az Aleut-szigetekhez tartozó és alig tizenöt négyzetkilométeres földdarabon landolt, ahol az USA légierejének támaszpontja működik.

Shemya szigetén katonai radarállomás működik, emellett üzemanyag-felvételre is használják a légierő repülőgépei. Főként a hidegháború idején volt jelentősége, mivel az orosz fennhatóságú Kamcsatkához igen közel fekszik. Jelenleg mintegy száznyolcvan katona állomásozik itt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelentések szerint tizenkét órát töltöttek el itt a járat utasai, majd miután a Delta cseregépet küldött, december 25-én végül eljutottak Seattle városába. Az N1612T lajstromjelű, meghibásodott 767-es pedig a javítása után már ismét szolgálatban áll.