Kazánba indít új járatokat a Wizz Air Budapestről, emellett Marosvásárhelyre heti kettő helyett napi járat közlekedik a téli menetrendi időszaktól. Az orosz városba október végétől heti kétszer repül majd a magyar kötődésű diszkont légitársaság.

A hétfői bejelentésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: nemzetpolitikai és gazdasági érdekek fűződnek a járat megnyitásához, és a meglévő szolgáltatás bővítéséhez. Hangsúlyozta: egy olyan nyitott gazdaságnak, mint a magyar, nagyon fontos a gyors és hatékony összeköttetés.

A marosvásárhelyi járat esetében a téli menetrendtől kezdve 38 ezer helyett 132 ezer széket kínál majd éves szinten a Wizz Air, mert nemzeti érdek, hogy a határon túli magyarok felé a leginkább akadálymentes legyen az összeköttetés az anyaországgal.

Fotó: AIRportal.hu

Kazánnal kapcsolatban gazdasági érdekekkel magyarázta a miniszter a járat megnyitását, a város, illetve a környező Tatárföld magyar mezőgazdasági termékek fontos felvevőpiaca lehet a jövőben. Az orosz városba szerdán és vasárnap közlekedtet járatot a Wizz Air október végétől.

Kérdésre válaszolva a Wizz Airrel szemben indított eljárások és a ferihegyi „bádogterminál” elbont(at)ásával kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a legfontosabb cél, hogy Magyarországról minél több célállomás elérhető legyen közvetlen járattal, de a szabályokat mindenkinek be kell tartania, és a repülőtérnek megfelelő körülményeket kell biztosítania.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint a több mint 10 éve létező marosvásárhelyi járattal eddig csak egy szűk réteget tudtak kiszolgálni, az október 27-i bővítéssel viszont már üzleti és turisztikai célú utasoknak is tudnak ajánlatot adni.

Kazánnal kapcsolatban azt hangsúlyozta: légitársasága számára kiemelten fontos, hogy egyre több keleti útvonalat nyisson, mert Nyugat-Európában egyre nagyobb a kapacitáshiány a légiforgalmi irányítói oldalon, ezzel szemben Kelet-Európa „felfedezetlen” terület.