Kényszerleszállást hajtott végre az American Airlines AA1897-es számú, San Antonio-ból Phoenixbe tartó járatát teljesítő A319-es, miután viharba került és jelentősen megrongálódott. 

Illusztráció, az American Airlines Airbus A319-ese (Forrás: Wikimedia Commons)

Az utazómagasságon keletkezett jeges csapadék és vihar elegye annyira heves volt, hogy megrongálta az N806AW lajstromjelű Airbus A319-es egyik első szélvédőjét és orrkúpját, emiatt a személyzet egy órával a felszállás után vészhelyzetet jelentett, és az út megszakítása mellett döntött.

A repülőgép végül két órával a San Antonio-i indulás után biztonságosan leszállt a Texas állambeli El Paso repterén, ahol mind a 130 utas és a teljes személyzet sértetlenül szállt ki a gépből.

Forrás: Flightradar24.com

Az American Airlines cseregépet küldött a járaton utazókért, akik így hat órával később, az N929AN lajstromjelű Boeing 737-800-ason folytatták útjukat Phoenixbe.

A cég az eset kapcsán a brit Airlive.net-nek közölte, a járat személyzete remek munkát végzett, a szakemeberek pedig már megkezdték a repülőgépben keletkezett károk felmérését és javítását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A virtuális repülőgépkövető radar adatainak tanulsága szerint a pilóták észlelték az előttük levő heves vihart, az eredeti útvonaltól némileg eltérve meg is próbálták azt kikerülni, ez azonban nem sikerült.

Az esetről több fotó is megjelent a Twitteren.