Két Boeing 777F áruszállító repülőgép megrendeléséről kötött megállapodást az A.P. Moller – Maersk logisztikai vállalat és a Boeing, az új gépek a Star Air leányvállalathoz kerülnek majd.

A Maersk első sorban konténeres szállítással foglalkozó globális integrátor cégként a teljes logisztikai folyamatot lefedő megoldásokat kínál ügyfeleinek a világ 130 országában, több mint nyolcvanezer dolgozójával.

A vállalat az idei évben jelentős fejlesztéseket hajtott végre technológiai beruházásokkal, a raktárkapacitások növelésével, valamint az e-kereskedelmet kiszolgáló logisztikai megoldások felvásárlásával. A bővülés következő lépése a saját légi szállítási kapacitások kiterjesztése.

A most megrendelt két, 102 tonna áru szállítására képes, 9200 kilométeres hatótávolsággal rendelkező Boeing 777F a Maersk leányvállalata, a dániai központú Star Air flottájába kerül.

Grafika: Boeing

Az 1987-ben alapított, Kölnben és East Midlands-en is bázissal rendelkező légitársaság flottájában jelenleg 15 darab Boeing 767-es áruszállító teljesít szolgálatot, ebből 12 darab 767-200SF, egy 767-300BCF és két 767-300F változat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A.P. Moller – Maersk emellett bejelentette, hogy felvásárolta a németországi Senator International légiáru-szállítással foglalkozó vállalatot is.

A Boeing a 777F program 2005-ben történt elindítása óta több mint háromszáz példányra szerzett megrendelést a triplahetes áruszállítónak készült változatára.

Forrás: Boeing