A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzeti légitársasága két vadonatúj Airbus A321neo repülőgépet állít flottájába, és 2020. október 1-jétől 6 útvonalat indít Abu-Dzabiból – adta hírül a cég közleménye.

A Wizz Air Abu Dhabi a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása.

A cég nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától,
amelynek megszerzéséhez a működés megkezdése előtt eleget kell tennie a szabályozási előírásoknak.

A Wizz Air Abu Dhabi ultradiszkont üzleti modelljének célja, hogy piaci stimulációval utazási keresletet teremtsen, segítse a turizmus és a szolgáltató szektor növekedését, valamint hozzájáruljon Abu-Dzabi gazdasági sokszínűségének bővítéséhez.

A Wizz Air Abu Dhabi Airbus A321neo repülőgépekből álló flottája a tájékoztatás alapján a régiós versenytársakhoz képest a legkisebb ökológiai lábnyomot és a legalacsonyabb költségszintű működést teszi lehetővé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság kezdeti útvonalhálózata Alexandriát, Athént, Kutaiszit, Lárnakát, Odesszát és Jerevánt köti össze Abu-Dzabival.

Fotó: AIRportal.hu

A mai bejelentés szerint az Egyesült Arab Emírségek fővárosa éves szinten 350 000 ülőhely kapacitással bővül.

Amint azt a légitársaság már korábban közölte, a működés első 6 hónapjában további 4 Airbus A321neo repülőgép áll szolgálatba. A további repülőgépekhez tartozó útvonalhálózatot a későbbiekben jelenti majd be a légitársaság.

A jegyárusítás megkezdésével egyidőben a légitársaság elindítja arab nyelvű weboldalát és mobilalkalmazását, hogy megkönnyítse arabul beszélő utasai számára az online keresés és jegyvásárlás folyamatát.