Két használt Boeing 747-400F áruszállító repülőgépet állít forgalomba az azerbajdzsáni Silk Way West Airlines.

Az áruszállító légitársaság járatain már a napokban forgalomba állt az első, korábban a Malaysia Airlines Cargo által üzemeltetett 747-400F,
a második pedig várhatóan júniusban csatlakozik az eddig 12 gépes flottához.

A Silk Way West Boeing 747-400-as repülőgépe 2015-ben. (Fotó: AIRportal.hu)

A repülőgépekre azért volt szükség, hogy a cég gyorsan fejlődő, több mint 45 úticélt összekötő útvonalhálózatán a megfelelő kapacitást tudja biztosítani.

A most forgalomba állított ex-maláj Boeing 747-400F repülőgépre a cég nem festette fel a kék alapszínt, csak a légitársaság logója került fel a fehér törzsre.

A terjeszkedés része a napokban indult Baku – Liége (Belgium) új cargojárat, valamint a budapesti visszatérés is, melyet eddig nagyrészt a moldáv Aerotrans Cargo wet-lease-ben bérelt gépei teljesítettek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság korábban kilátásba helyezte, hogy rövid távon két darab Boeing 747-8F repülőgépet állítana üzembe, sőt azt is, hogy hosszabb távon legalább húsz darab új generációs négyhajtóművesre is igényt tartana.

Feltehetően a légitársaság azért döntött mégis a használt 400-asok beszerzése mellett, mert azokhoz gyorsabban és olcsóbban hozzá tudott jutni. Bár a régebbi generációs gépek kisebbek, üzemanyag-fogyasztásuk nagyobb és karbantartási költségeik is magasabbak lehetnek, feltehetően az új gépek megvásárlása, vagy lízingdíja annyival magasabb, hogy még így is jobban megérte a Silk Waynek a piacon most elérhető sok 400-asból választani.

"From Azerbaijan to the World"

"From Azerbaijan to the World" Air to Air Video of Silk Way West Airlines Boeing 747-8F.

Közzétette: Silk Way West Airlines – 2017. augusztus 15.