Az eredetileg tervezett 2018. március 31-i indulás helyett április 14-től indulnak az Iran Air Teherán – Budapest járatai a repülőjegy foglalási rendszerek adai szerint.

Fotó: AIRportal.hu

A jelenlegi információk szerint az Iran Air Airbus A300-as repülőgépei 2018. április 14-től közlekednek hetente egy alkalommal, szombatonként az iráni és a magyar főváros között IR 753/752-es járatszámmal.

A járatok szombati napokon helyi idő szerint 19:45-kor indulnak a teheráni Imam Khomeini Nemzetközi repülőtérről és 21:45-kor szállnak le Ferihegyen, ahol a menetrend szerint másfél óra alatt készítik fel a gépeket a visszaútra.

Budapestről 23:15 perckor szállnak fel a járatok Teherán felé, ahova helyi idő szerint vasárnap hajnalban, 05:55-kor érkeznek meg.

A járatokat a kiadott menetrend szerint a légitársaság Airbus A300-as repülőgépei teljesítik, a két város közötti repült idő a menetrendi adatok szerint négy és fél óra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A budapesti járatindítás két héttel történő elhalasztása mellett a légitársaság az eredetileg szintén március végétől tervezett malmői járatának indítását elhalasztotta június 2-re a Routes Online információi szerint.

Mivel hivatalos bejelentés egyelőre nem történt a légitársaság részéről, elképzelhető további halasztás is.

Az Iran Air Airbus A300-as és A310-es repülőgépei nem ismeretlenek Ferihegyen, a légitársaság számos észak és nyugat-európai járata rendszeresen hajtott végre technikai leszállást Budapesten az országgal szembeni embargó évei idején. A légitársaság járatai egyes reptereken nem kaptak üzemanyagot, így a visszaúton Budapesten álltak meg tankolni, utasokat itt nem vehettek fel.

Az embargó végeztével az Iran Air repülőgépei teljesen eltűntek Budapestről. A perzsa ország állami légitársasága hatalmas, több száz darabos repülőgép megrendeléseket adott le flottája megújítására az Airbus, a Boeing és az ATR felé is. A flotta megújítása egyelőre lassan halad – ennek részleteiről kapcsolódó cikkeinkben írtunk részletesen.