Bár az indiai légitársaság szűk másfél éve leállt, a Jet Airays csődbiztosai nem mondtak le arról, hogy új tulajdonost találjanak, a tárgyalások negyedik fordulójában két kötelező érvényű ajánlat is érkezett.

A Bloomberg hírügynökség két forrása szerint az egyik pályázó az Imperial Capital vezette konzorcium, amelynek tagja a Flight Simulator Technique is. A másik pályázó a Kalrock Capital és egy emírségekbeli üzletember.

Fotó: AIRportal.hu

A Jet Airways csődbiztosai és hitelezői a következő napokban nézik át az ajánlatokat, majd szükség esetén megkezdik a tárgyalásokat a végleges ajánlatról. Határidőkről a Bloomberg nem számolt be.

A nyertesnek hatalmas adósságot kell magára vállalnia, a Jet Airways ugyanis 60 milliárd forintnak megfelelő rúpiával tartozik a pénzügyi és egyéb hitelezőinek, így az utasoknak is.

A légitársaság tavaly áprilisban állt le, miután a hitelezők nem jutottak dűlőre a cég megmentési tervéről. Nem sokkal később a Jet Airways csődvédelmet kért, és felfüggesztette működését. A tárgyalások azóta zajlanak a lehetséges befektetőkkel, amelyek között a résztulajdonos Etihad Airways, de a Delta és a Vistara is feltűnt korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A folyamatokat az indiai választások is hátráltatták, illetve a kormányzatnak biztosítania kellett, hogy többségi külföldi tulajdonba kerülhessen a társaság, ezt ugyanis a korábbi szabályok nem engedték.