Chicagóból, Los Angelesből, Miamiból, New Yorkból és egy kanadai városból menekít haza két Wizz Air-különjáraton összesen legfeljebb 460 magyar állampolgárt az állam.

Fotó: AIRportal.hu

A jövő héten két különjárattal menekíti haza az Észak-Amerikában rekedt, magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalán péntek este megjelent tájékozatásában azt közölte, hogy a minisztérium két Wizz Air-repülőgépet indít az USA-ba és Kanadába az ott rekedt magyar állampolgárokért.

A két repülőgépen összesen 460 hely áll rendelkezésre, amelyet kizárólag magyar állampolgároknak tartanak fenn.

A járatok Chicagóban, Los Angelesben, Miamiben, New Yorkban és egy meg nem nevezett kanadai városban szállnak le, majd hozzák el az ott rekedt magyarokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintetteknek a külképviseleteken kell regisztrálniuk. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a járatokkal nem az Amerikában élő magyarokat, hanem az ott rekedt utazókat kívánják hazautaztatni.

5 város, 2 repülőgép

Jó hír, hogy a mai napon összesen 436 magyarnak sikerült hazatérnie a világ különböző pontjairól, ezzel összesen több mint 4000-en tértek vissza Magyarországra a héten. Észak-Amerikában azonban továbbra is több száz magyar rekedt kint.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. március 27., péntek