Újabb repülőtéri munkásokat kapcsoltak le a rendőrök, akiket azzal gyanúsítanak, hogy feladott poggyászból emeltek el értékeket.

A rendőrség a police.hu honlapon közölte, hogy egy utas még január elején a rendőrséghez fordult, mert a Budapestről induló járatához feladott poggyászba belenyúltak és elloptak belőle egy fehérarany gyűrűt. Pár nappal később a rendőrséghez egy másik jelzés is befutott, az információk szerint parfümöt és karórát emeltek el a bőröndből.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói az érintett járatok rakodási körülményeinek vizsgálata során jutottak el két, a repülőtéren dolgozó munkáshoz. A házkutatások során megtalálták az ellopott értékeket, valamint további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

Hangsúlyozták: az RRI egyen- és civil ruhás rendőrei – a többéves gyakorlatnak megfelelően – demonstratív jelenléttel és szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel lépnek fel a lopások ellen.

Ebben az évben többször is felröppentek hírek a ferihegyi csomaglopásokról, amelynek többek között Babos Tímea teniszező is áldozatul esett. Az ő ellopott holmijai meglettek, miután a  nagy nyilvánosságot kapott ügyben a rendőrök megtalálták a feltételezett elkövetőket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.