Két új repülőgépet telepít budapesti bázisára a Ryanair és összesen hat új útvonalat indít a jövő nyári menetrendi időszakban – jelentette be a légitársaság Budapesten.

Olga Pawlonka, a társaság regionális marketing menedzsere elmondása szerint nyáron leginkább Olaszország felé nyitnak.

Bariba, Cagliariba, Riminibe, Corkba, Sevillába és Thesszalonikibe indítanak új járatokat.

Hatra nő a Ryanair Ferihegyen állomásoztatott gépeinek és 39-re a budapesti útvonalaik száma, éves utasforgalmuk a 2019-es pénzügyi évben (április 1 – március 31) 3 millió fölé emelkedhet, amely 13 százalékos emelkedés az előző évihez képest.

Hirdetés

A menedzser azt hangsúlyozta, hogy ez az eddigi legnagyobb kínáltuk a magyar fővárosból. Bár az új járatok a jelenlegi tervek szerint szezonálisak lesznek, nincs kizárva, hogy egész évben üzemelnek majd, ha jól fogynak a jegyek.

A Ryanair a sevillai és rimini járatokon kívül a többi új útvonalat már korábban bejelentette. Olga Pawlonka jelezte azonban, hogy újabb útvonalak bejelentése is várható.

Emellett beszélt arról is, hogy az idei nyári menetrendi időszakban 1100 járatot kellett törölniük, és ezt nem lehet fenntartani. Ezért azt javasolták, hogy az egyes európai országok légiforgalmi irányító szolgálatai sztrájk idején is tegyék lehetővé az átrepülést, illetve 72 órával a légtér lezárása előtt tájékoztassák a cégeket.

Elmondta még, hogy a magas kerozinárak, és az egyre olcsóbb átlagos jegyár miatt a Ryanair 20 százalékkal 1,115 milliárd euróra csökkentette éves profit-előrejelzését.

A Laudamotion idén még 150 milliós veszteséget jelenthet, de Olga Pawlonka az AIRportalnak azt mondta, jövőre már nullszaldós lehet az osztrák fapados légitársaság.

Hirdetés