Két vezető, köztük a vezérigazgató is távozott a Jet Airwaystől, eközben a cég egyre több gépét repülik ki az országból, és az eddigi vevőjelölt érdeklődők is visszakozni látszanak.

A Flightglobal a társaság tőzsdei közleményére hivatkozva számolt be arról, hogy Vinay Dube vezérigazgató személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemondott. Emellett szintén erre hivatkozva a pénzügyi vezető, Amit Agarwal is felállt a székéből.

Vinay Dube 2017 augusztusa óta igazgatta a Jet Airwayst, előtte a Delta Air Lines ázsiai-óceániai területért felelős vezetője volt.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság április 17-én állította le üzemelését, miután alig maradt használható gépe, és nem sikerült tőkeemelést végrehajtani. Az indiai nemzeti bank által birtokolt cég eladása pedig helyi lapértesülések szerint nem a legsimább mederben zajlik: a korábbi négy érdeklődő – köztük az Indigo Partners, az eddig is részvényes Etihad Airways és a TPG Capital – sem adott be kötelező érvényű ajánlatot. Az Etihad annyit közölt, hogy más cégekkel összeállva szándékában áll újabb befektetést eszközölni az indiai légitársaságban.

Mellettük feltűnt viszont Jason Unsworth brit milliárdos, aki készülőfélben lévő, Atmosphere nevű légicégéhez keres partnert.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ajánlatok beadásának határideje május 10-én járt le.

A leállása idején már csak mindössze 5 gépes flottával üzemelő légitársaság korábbi bérelt gépeit eközben a lízingcégek folyamatosan vonják ki Indiából, így egyre kisebb az esélye annak, hogy a légitársaság még értelmezhető üzemmérettel újra tudjon indulni.