A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint a járvány után a nyaralni vágyók az egyéni szervezés helyett inkább az utazási irodákhoz fordulnak a biztonság érdekében.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére azt is elmondta: úgy tűnik, idén fellélegezhetünk, és kicsit olyan lesz a 2022-es nyár, mint a koronavírus előtt.

A tavaly elindított heti mintegy 20 charterjárat idénre megduplázódott, indulnak gépek Törökországba, a görög szigetekre, Mallorcára, Egyiptomba, Tunéziába, és már 15 úti cél érhető el ilyen módon.

Kiemelte, hogy nagyon nagy az utazási kedv, az emberek a pandémia 2 éve után vágynak a külföldi nyaralásra. Természetesen a nyári időszakban főként a tengerparti helyek számítanak a legnépszerűbb úti célnak, és sokan választják a kulturális körutazásokat.

Fotó: AIRportal.hu

Az európai úti célokon kívül 2022-ben ismét előkelő helyet foglalnak el a népszerűségi listán olyan országok, mint az Egyesült Államok vagy Izrael. Természetesen az oroszországi utazásokat törölni kellett – jelezte, hozzátéve, hogy a beutaztatással foglalkozó cégek nincsenek könnyű helyzetben: a pandémia után az orosz-ukrán háború nehezítette a működésüket, és a tengerentúlról érkező vendégek döntését is visszavetette a szomszédos országban zajló háború.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1974-ben alakult MUISZ-nak 164 tagirodája van, amelyek a szervezett turizmus 75 százalékát bonyolítják. Tavaly egymillió utas utazott a magyarországi utazási irodák szervezésében.