Csökkenti az üléstámlák hátradönthetőségét a Delta az A320-as flottáján, amivel remélhetőleg számtalan jövőbeni, utasok közötti konfliktust lesz megelőzhető.

Illusztráció (Forrás: Delta)

A repülőúton nem sok zavaróbb dolog lehet annál, mint amikor az előttünk lévő utas maximális mértékben hátradönti az ülését.

Ez gondot okozhat akkor, ha dolgozunk – a laptop nehezebben fér el előttünk -, de filmnézés vagy étkezés közben sem kellemes. 

A Delta április 13-tól az Airbus A320-as flottáján módosításokat vezet be: a turista és a Comfort osztályon 10 cm helyett 5 cm-re, míg első osztályon 14 cm helyett 9 cm-re lesznek hátradönthetők az üléstámlák.

A légitársaság kijelentette, hogy nincs mögöttes szándékuk, tehát nem fognak még több üléssort bezsúfolni a kabinba. Egyébként a Delta 150 vagy 160 üléses A320-asain így is kényelmesen el lehet férni (összehasonlításképpen: a fapados légitársaságok általában 180 ülést raknak egy A320-asba).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Meglepő módon a Delta az A350-es és B777-es géptípusaival való repülést többek között azzal is reklámozza, hogy az üléseket még jobban hátra lehet dönteni rajtuk

Egy gépen a módosítás egyetlen éjszaka alatt elvégezhető művelet, azonban a 62 darab A320-ason előreláthatólag összesen két hónapba telik majd a művelet. A Delta az utasok és a dolgozók visszajelzése alapján fog dönteni arról, hogy egyéb géptípusokon is eszközöl-e hasonlót a közeljövőben.