Heti háromról kettőre csökkenti Peking és Budapest között közlekedő menetrend szerinti járatainak számát az Air China 2017. január 16 és február 15 közötti egy hónapos időszakban.

A menetrendből a pénteki járatok maradnak ki, azaz csak hétfőn és szerdán közlekednek majd az Air China A330-200-as repülőgépei ebben az időszakban Budapestre
a routesonline.com blog által a foglalási rendszerekből kiszűrt menetrendi információk szerint.

Az Air China járatai a nyári menetrendben hetente négyszer (hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap), a téli menetrendben pedig hetente háromszor (hétfőn, szerdán és pénteken) közlekednek Peking – Minszk – Budapest – Peking útvonalon.

Az Air China, a Kínai Népköztársaság nemzeti légitársasága, mely a Star Alliance globális légiszövetség tagja 2015. május 1-jén indította el budapesti járatát. A légitársaság 2015. júliusában jelentette be, hogy az eredetileg csak szezonális járatként induló összeköttetés a 2015/16-os téli menetrendben is megmarad, majd 2015. augusztusában a menetrendi frissítésekből derült ki, hogy a heti négy járatból csak három fog közlekedni.

Peking és Budapest között megmarad a minszki kitérő, de Ferihegyről Kína fővárosa felé továbbra is köztes leszállás nélkül repülhetnek a Magyarországról induló utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air China A330-200-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air China A330-200-as repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)


Budapest és Peking között az Air Chinát megelőzően a Hainan Airlines üzemeltetett menetrend szerinti járatot. A légitársaság a Malév csődjét követően kivonult, megszüntette az útvonalat. A légitársaság utolsó járata 2012. március 2-án szállt fel a magyar fővárosból vissza, Pekingbe.