Épp kiszabadult a börtönből, de újra átélhette a személyi szabadság korlátozásának élményét az a 26 éves orosz férfi, akit balhés viselkedése miatt kellett ártalmatlanítani az S7 – Siberia Airlines egyik járatán.

A brit Express című lap információi szerint a légitársaság Bangkokból Novoszibirszkbe tartó járatán történt az eset. Az Airbus A320-as fedélzetén utazó, börtönbüntetésből frissen szabadult 26 éves utas nem sokkal a felszállás után már inni kezdett abból a whiskyből, amit saját maga vitt fel a fedélzetre. A járaton egyébként nem lehetett alkoholt kapni.

Innentől az ilyenkor szokásos mederben folytak az események, a férfi agresszív lett, zavarta az utastársait és a légiutas-kísérőknek kellett megkérnie, hogy nyugodjon le. Erre ő persze nem volt hajlandó, támadólag lépett fel. Mivel a férfi sem a légiutas-kísérők, sem a járat kapitányának felszólítására nem engedelmeskedett, a személyzet közölte az utasokkal, hogy Kínában vagy Mongóliában meg kell szakítani az utat.

A férfit a hátsó konyhához kísérték, ahol a személyzet újból megpróbálta lenyugtatni, de pont az ellenkező hatást érték el. Ekkor már az utasok is megelégelték a dolgot és a személyzettel közösen leteperték a férfit. A kezét-lábát szalagokkal összekötötték, majd a hátralévő mintegy 5 órát ebben a pózban töltötte, néha a fejét elkezdte a padlóba verni, de egy orvos és egy légiutas-kísérő végig figyelt rá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat így végül eljutott célállomására, a férfit Novoszibirszkben a hatóságok őrizetbe vették, majd garázdaság miatt pénzbüntetést kapott.

Az esetet a brit lapnak az orosz belügyminisztérium is megerősítette.