Ki akarta nyitni a repülőgép vészkijáratát a leszállást megelőzően 30 perccel egy utas a Wizz Air Katowicéból Londonba tartó járatán.

Egy utas beszámolója szerint, melyet az AirLive.net idéz, körülbelül fél órával a leszállás előtt egy férfi utas a W6 1005-ös járatot teljesítő repülőgép első részéből hátra sétált,

leült egy nő mellé a szárnyak feletti egyik vészkijárati sorba, majd hirtelen átnyúlt a nő felett és megpróbálta kinyitni a repülőgép vészkijáratát.

Illusztráció. A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Illusztráció. A Wizz Air egyik A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A közelben helyet foglaló három nagy termetű lengyel utas ezt követően lépett közbe és más utasok segítségével a földre szorították az erőszakosan viselkedő férfit.

A repülőgépen dolgozó légiutsakísérők ezt követően biztonsági övekkel kötözték meg a férfi kezeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat személyzete értesítette a hatóságokat, majd a London Luton repülőterén végrehajtott biztonságos leszállást követően a rendőrség őrizetbe vette a férfit.

A flightradar24.com adatbázisa szerint a járatot a Wizz Air HA-LYS lajstromjelű Airbus A320-232-as típusú repülőgépe teljesítette.

Az esettel kapcsolatban, mely július 22-én szombaton történt lapunk megkérdezte a légitársaságot, akik az alábbi közleményt juttatták el részünkre:

Július 22-én a Wizz Air W6 1005 számú, Katowicéből London Lutonba tartó járatán jelezték, hogy egy utas fegyelmezetlenül és erőszakosan viselkedik. A WIZZ személyzete a szokásos előírások mentén eljárva biztosította a járat további biztonságos üzemelését. Leszállást követően az utast átadták az illetékes hatóságoknak. A Wizz Air számára elsődleges fontosságú a biztonság, és zéró toleranciával viseltetünk az utasaink és személyzetünk felé irányuló erőszakos viselkedés iránt. A továbbiakban a rendőrség foglalkozik az üggyel.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!