Kigyulladt a Bergamo – Orio Al Serio repülőtéren, 2016. augusztus 5-én túlfutásos balesetet szenvedett ASL Airlines Hungary Boeing 737-400F repülőgép roncsa 2017. február 7-én.

További képek az Il Giorno lap képgalériájában. (Forrás: Il Giorno) | © AIRportal.hu

További képek az Il Giorno lap képgalériájában.
(Forrás: Il Giorno)

A repülőgép törzsét a baleset helyszínétől nem messze tárolták augusztus óta és az olasz szakemberek most kezdték meg a roncs szétbontását annak érdekében, hogy több darabban el tudják szállítani.

Egyelőre az nem ismert, hogy a roncs pontosan minek következtében gyulladt ki, azonban az Il Giorno olasz lap értesülése szerint a helyszínre riasztott repülőtéri tűzoltó-egységeknek hamar sikerült megfékeznie a tüzet.

A repülőgép törzse a szárnytő előtt azonban így is teljesen átégett a helyszínen készült fotók tanúsága szerint.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ASL Airlines Hungary HA-FAX lajstromjelű Boeing 737-476 (SF) típusú repülőgépe 2016. augusztus 5-én hajnalban tartott Párizsból az olaszországi Bergamo – Orio Al Serio repülőterre, ahol hajnali 4 óra után nem sokkal szállt le a 28-as jelzésű futópályán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A magyar üzemeltetésű 737-es áruszállító repülőgép nem tudott megállni a futópályán, mintegy 300 méterrel túlfutott, majd két utat és egy parkolót is keresztezve egy közút töltésénél állt meg. Sajtóértesülések szerint a repülőgép túl későn ért földet és nem tudott lefékezni a futópálya végéig. A pilóták az utolsó pillanatban megpróbáltak átstartolni, de a repülőgép sebessége már túlságosan alacsony volt ahhoz, hogy a 737-es újra levegőbe emelkedjen. A repülőtéren esős, viharos időjárás volt a leszállás időpontjában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!