A Boeing 737-esen típuson alapuló P-8A Poseidon járőrgép üzemeltetésére a Lufthansa Technik Budapestnél kaptak munkahelyi képzést Németország haditengerészetének repülőgép-szerelői.

Nagyjából egy év múlva állítja forgalomba első Boeing P-8A Poseidon tengerészeti járőrgépét a német hadsereg, amelynek fogadására már megkezdődött a felkészülés. A műszaki támogatást végző személyzet elméleti, gyakorlati és munkahelyi képzését a Lufthansa Technical Training (LTT) nyújtja több csoportban.

A repülőgépszerelők első csapatának úgynevezett munkahelyi képzése már meg is kezdődött a Lufthansa Technik Budapestnél, ahol a speciális típusnak alapul szolgáló Boeing 737 Next Generation karbantartására készítik fel őket.

A haditengerészet műszaki személyzete már január óta Magyarországon tartózkodik a Lufthansa Technik Budapest intenzív tanfolyamán, ahol egy oktató mindössze négy tanuló mentorálásával foglalkozik. A cél, hogy elsajátítsák az összetettebb munkafolyamatokhoz, például a Boeing 737NG különböző komplex alkatrészeinek és alrendszereinek javításához és cseréjéhez szükséges képesítéseket, engedélyezési folyamatokat is.

Forrás: Lufthansa Technik

Ennek elvégzése után csak egy rövidebb különbözeti tanfolyamra lesz szükség, hogy a katonai P-8A Poseidon változat karbantartását is végezhessék a szakemberek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Technik és számos leányvállalata hatalmas szaktudást épített fel a repülőgéptípussal kapcsolatban, amely a jelentős műszaki hasonlóságnak köszönhetően a P-8A katonai változat karbantartására is alkalmazható.

A haditengerészet műszaki személyzete a napi üzemeltetéshez kapcsolódó, forgalmi karbantartási ismereteket és gyakorlatot a Lufthansa és a Turkish Airlines leányvállalataként működő Sun Express antalyai bázisán szerezhetik meg, ahol már megkezdődött az első 24 repülőgép-szerelő oktatása.

Forrás: Lufthansa Technik