A délelőtti órákban kiemelték a trabzoni repülőteret a Fekete-tengertől elválasztó meredek partfalról a Pegasus Airlines török low-cost légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépét, mely szombaton késő este sodródott kis híján a tengerbe.

A hosszadalmas daruzást, melynek idejére a repteret lezárták, több csatorna is élőben közvetítette. A Boeing 737-est két óriásdaruval emelték vissza a vízszintes talajra.

A képeken látható, hogy a repülőgép orrfutójának jobb oldali abroncsa és a 737-es bal oldali főfutója, valamint az egyes (bal oldali hajtómű) a helyén maradt. A jobb oldali főfutó és a kettes hajtómű leszakadt a repülőgépről. Utóbbi a korábbi fotókon is látható volt már, a tengerbe sodródva.

A baleset okáról egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy a leszállást az elsőtiszt hajtotta végre. A földet érést követen a repülőgép nem lassult kellő mértékben, ekkor a kapitány átvette az irányítást és fékezni kezdett. A repülőgép ekkor már a pálya végéhez közel volt és balra letért a futópálya felületéről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyes információk szerint a repülőgép egyik hajtóművén a sugárfordító nem működött, erről a pilóták tudtak, valamint arról is szólnak értesülések, hogy a repülőgép jobb oldali hajtóművén a fékezés közben nem szándékosan megnövekedett a tolóerő.

A balesetről további részletek, fotók és videók korábbi cikkünkben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!