Kiesett a gépből Törökországban egy brit utas, akit a földi személyzet el akart távolítani a fedélzetről. A férfi a kórházban később belehalt sérüléseibe.

A 30 éves férfi a brit média tudósítása szerint három napja vesztegelt a dalamani repülőtéren, mert elvesztette repülőjegyét és egy újabb járatra várt, amely hazaviszi. A férfi a Jet2 légitársaság LS476-os, Dalaman-Leeds járatával szeretett volna végül hazajutni.

A BBC jelentése szerint ugyanakkor a férfi szóváltásba keveredett a hajózó személyzettel, bár ennek okát a hírek nem részletezik. A kapitány megítélése szerint a férfi veszélyt jelentett a repülés biztonságára, ezért úgy döntött, eltávolíttatja a fedélzetről.

A földi kiszolgálók kikísérték a gépről, eközben azonban eddig tisztázatlan körülmények között a férfi jelentések szerint kiesett a repülőgépből, és eszméletét vesztette. A kiérkező mentők kórházba szállították, ahol bordatörést állapítottak meg. A férfi a kórházban sem tért magához, és néhány órával később életét vesztette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BBC-nek a légitársaság elismerte, hogy egyik utasok Dalamanban meghalt. Közölték továbbá: sérüléseit nem a repülőgépben, vagy annak közelében szerezte.

A járatot teljesítő G-LSAI lajstromú Boeing 757-200-as végül egy óra késéssel landolt Leedsben.