Kigördült a japán All Nippon Airways (ANA) első Airbus A380-asa a toulouse-i végösszeszerelő csarnokból, repülési tesztek után Hamburgban folytatódik a gyártás.

Az Airbus tájékoztatása szerint végeztek a gép szerkezetének összeszerelésével, a hajtóművek is a helyükre kerültek, de ez még csak a váz. A következő hetekben végzik el a gép földi tesztjeit és a berepülés egy szakaszát, majd az óriásgépet átrepülik Hamburgba.

Finkenwerderen kapja meg az A380-as a végleges festését, illetve a kabinberendezést.

Fotó: Airbus Industries

A japánok első A380-asa várhatóan 2019 első negyedévében kerül Tokióba és az ANA korábbi közlése szerint a népszerű Tokió-Honolulu járaton vetik be először.

A három Szuperjumbó azok után köt ki az ANA-nál, hogy a szintén japán Skymark diszkont légitársaság még az átvétel előtt csődbe ment. A gépek készültségi foka viszont már olyan nagy volt, hogy nem lehetett lemondani a gyártást, így az akkor még John Leahy vezette Airbus kereskedelmi csoportnak sikerült befűznie a légitársaság felszámolásában részt vevő ANA-t a három gépre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindhárom A380-as különleges festést kap, a hawaii teknőst ábrázoló speciális arculat kék (Lani) változata az égboltot, a smaragdzöld (Kai)  az óceánt, a narancssárga (Ka La) pedig a híres hawaii naplementét szimbolizálja majd.

Forrás: All Nippon Airways

A japánok négy féle kabinterméket kínálnak majd az utasok számára. A turista mellett (383 férőhely) lesz premium economy (73), business (56) és első osztály (8) is.

A Hawaii felé közlekedő járatokon ezzel először jelenik meg náluk az első osztály, az ajtókkal elszeparálható ülések privát szférát teremtenek majd.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!