Kigyulladt a Singapore Airlines egyik Boeing 777-300ER repülőgépe, mely a Szingapúrból Milánóba történő felszállást követően kényszerleszállást hajtott végre.

Az SQ368-as járat a Changi Airportról szállt fel Milánó irányába hétfőn, helyi idő szerint hajnali két órakor, majd a légitársaság közleménye szerint a személyzet a Szingapúrba történő visszafordulás mellett döntött a hajtómű olajnyomásának hibajelzése miatt – adta hírül a Channel News Asia.

Az utasok beszámolói szerint a repülőgép mintegy két órával a felszállást követően, üzemanyag szivárgás miatt fordult vissza Szingapúrba, a fedélzeten is erős üzemanyagszag volt érezhető.

A Boeing 777-300ER repülőgép helyi idő szerint 6:50-kor szállt le Szingapúrban, a földet érést követően a jobb oldali hajtómű kigyulladt, majd a tűz gyorsan továbbterjedt a jobb oldali szárnyra.

A 9V-SWB lajstromjelű repülőgéphez riasztott tűzoltók a keletkezett tüzet néhány percen belül eloltották a Changi repülőtér közlése szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten tartózkodó 222 utas és 19 fős személyzet sérülések nélkül, lépcsőkön a tűz eloltását követően hagyta el a repülőgép fedélzetét, majd buszokkal szállították őket a terminálra. A repülőgépet később vontatták le a helyszínről.

Kigyulladt a Singapore Airlines egyik repülőgépe

Forrás: Straits Times – Youtube

Fotók és videó a Twitterről