Egyelőre ismeretlen okból kigyulladt, és súlyosan károsodott az Ethiopian Cargo Boeing 777F típusú teherszállítója a Sanghaj-Putung nemzetközi repülőtéren, helyi idő szerint szerdán dél körül.

A közösségi médiában több videó is megjelent a tűzről, ezek alapján hatalmas füst kíséretében csaptak fel a lángok az etióp légitársaság repülőgépén, a törzs hátsó részében. A tűzoltók nem tudták időben megfékezni a lángokat, azok átterjedtek a törzs tetejére, és teljesen átégették, közvetlenül a farokrész, a függőleges vezérsík előtt.

A valamivel később készült felvételeken már lángok nem, csak a hatalmas füst látszik, de az is szembetűnő, hogy a tűz a törzs tetején előre, a szárnyak felé is továbbterjedt.

A légitársaság közleményében megerősítette az információkat, amelyek szerint az ET-ARH lajstromú Boeing 777F gépe érintett a balesetben. A tűz rakodás közben keletkezett, annak okát vizsgálják. A személyzet biztonságban van, senki nem sérült meg. A gép Brüsszelből érkezett Sanghajba, és São Paulóba folytatta volna útját.

Cikkünk folyamatosan frissül a rendelkezésre álló információkkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.