Égő hajtóművel hajtott végre kényszerleszállást az orosz Red Wings légitársaság egyik Tupoljev Tu-204-es típusú utasszállító repülőgépe Ufában.

A repülőgép a légitársaság Ufa – Szocsi járatát teljesítette, szerdán hajnalban, de eddig ismeretlen okokból a repülőgép egyes számú (bal oldali) hajtóművében tűz keletkezett.

A repülőgép személyzete visszafordult az indulási repülőtérre, majd kényszerleszállást hajtott végre.

A repülőgép hajnali öt óra után néhány perccel biztonságosan leszállt a repülőtéren, a helyszínre riasztott repülőtéri tűzoltók rövid idő alatt eloltották az égő hajtóművet.

Illusztráció, a Red Wings egyik Tu-204-ese. (Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság közösségi médiában közzétett közleményében megerősítette, hogy az eseményben érintett repülőgépük az RA-64050 lajstromjelű Tu-204-es volt. A közlemény hangsúlyozza, hogy a légijármű személyzete Jurij Khorgovsky kapitány vezetésével professzionálisan kezelte a helyzetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten 165 felnőtt és 50 gyermek utazott, sem az utasok, sem a hét fős személyzet nem sérült meg az esemény során.

A légitársaság egy cseregéppel szállítja el az utasokat.

Az eseményt az illetékes orosz hatóságok vizsgálják.

A légitársaság történetében már volt komolyabb baleset, amikor 2012 decemberében az egyik Tu-204-es repülőgépük túlfutott a moszkvai Vnukovo repülőtéren.