Kigyulladt a Qatar Airways egyik Airbus A321-es repülőgépe a dohai Hamad International Airporton. A helyszínen készült fotók tanúsága szerint a repülőgép törzse több ponton teljesen átégett.

Forrás: Runway Newsline/Facebook

A lángok a Runway Newsline posztja szerint a repülőgép karbantartása közben csaptak fel.

A katari hatóságok a poszt szerint azt közölték, hogy a fedélzeti szórakoztatórendszer (IFE) műholdas antennája (?) gyulladt ki, miközben a repülőtér termináljától távolabbi állóhelyen javították a repülőgépet.

A közlés szerint a lángokat gyorsan megfékezték és eloltották. Ennek azonban a közölt képek némileg ellentmondanak, hiszen a helyszínen készült fotókon az látható, hogy a repülőgép törzsének teteje több ponton is teljesen, vagy jelentős mértékben átégett.

Az anyagi kár jelentős, feltehetően a repülőgépet selejtezni kell. A katari média információi szerint senki nem sérült meg a pénteki balesetben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aviation Safety Network adatlapja szerint a tűzesetben érintett repülőgép az A7-AIB lajstromjelű, alig hét és fél éves Airbus A321-231 volt.

A hatóságok megkezdték az esemény kivizsgálását. A tűzeset nem okozott fennakadást a repülőtér forgalmában.

További képek:

A Qatar Airways Airbus A321 In-flight Entertainment (IFE) Satellite Antenna caught fire during maintenance, according to…

Közzétette: Runway Newsline – 2017. december 8.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!