Még a jegyértékesítés sem indulhatott el a frissen alapított Lalona Airnél, amely ATR-ekkel Budapestre is repült volna Düsseldorfból, mivel partnere kihátrált az üzletből.

A légitársaságnál október 1-jén kezdődött volna a jegyek árusítása, a cégnek nagyratörő tervei voltak, a bejelentések szerint kényelmesre székezett, 60 üléses ATR 72-500-asokkal akar Düsseldorfból 15 európai városba, köztük Budapestre is repülni, és kimondottan az üzleti utasok igényeit akarja kiszolgálni. Az első járat felszállását jövő év január 15-re tervezték.

Az Aerotelegraph szerint viszont az indulás erősen kétségessé vált, miután a gépeket wet-lease alapon, személyzettel együtt bérbe adó dán Air Alsie kihátrált az egyezségből.

A vállalat nem közölt részleteket, csupán annyit, hogy a Lalona Air nem tudta „a gépek bérléséhez szükséges hátteret és követelményeket teljesíteni”.

Grafika: Lalona Air

De más problémák is adódtak a cégnél, mivel még a kereskedelmi bejegyzés sem történt meg, egy dolgozó pedig arról panaszkodott a CH-Aviationnek, hogy társadalombiztosítással kapcsolatos csalást sejtenek a háttérben, ezért a már felvett munkavállalók egy része beperelte a társaságot, amelynek alapítójáról sem tudnak semmit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég az Aerotelegraph megkeresésére nem válaszolt.

Az Air Alsie charter-járatok üzemeltetése mellett wet-lease szolgáltatást is nyújt, a cég két ATR 72-500-assal rendelkezik, emellett főként Dassault Falconokat birtokol.