A Global Airlines 2024 tavaszán tervezi első járatai indulását London és New York között Airbus A380-as óriásgépekkel, a cég egy hónappal az első példány után most még három vásárlásáról kötött megállapodást.

A startup légitársaság három Airbus A380-800-as óriásgépről szóló megállapodás megkötését jelentette be egy hónappal azt követően, hogy május végén a német Doric Aviation lízingcégtől megvásárolt egy használt példányt.

A hosszútávú járatai indulását 2024 tavaszára tervező Global Airlines nem hozta nyilvánosságra a vételárat, és ezúttal azt sem, hogy honnan szerzi be az újabb három óriásgépet.

Forrás: Global Airlines

Az alapító, James Asquith korábbi nyilatkozata szerint a Global Airlines visszahozná a légiutazás aranykorát, ezért választották a kétszintes óriástípust, amelyek fedélzetét egyedi elképzelések szerint újítanák fel.

A vélhetően hosszú ideje tárolt példányok karbantartása, valamint fedélzetük felújítása és átalakítása hatalmas költséget jelent majd a cég számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A négyhajtóműves óriásgépek üzemeltetése és a megfelelő nyereséget biztosító viteldíjak melletti megtöltése a kiterjedt ráhordó hálózattal, légiszövetségi rendszerben működő, legnagyobb légitársaságok számára is nagy kihívást jelent, így már a járvány előtti konjunktúra éveiben, a mainál alacsonyabb üzemanyagárak mellett is többük a részleges vagy teljes kivonásukról döntött.

A Global Airlines tervei szerint 2024 tavaszán indítaná el első járatát London-Gatwick és New York között, később Los Angelesbe is repülne az Egyesült Királyság fővárosából. Egyelőre nem közölték, hogy az ehhez szükséges hatósági engedélyek beszerzésével hogy áll a cég, viszont néhány nagyobb tapasztalattal rendelkező légiközlekedési szakember leigazolását most bejelentette a fiatal alapító.

Illusztráció. (Forrás: Airbus)