A Global Airlines 2024 tavaszán indítaná el járatait London és New York között Airbus A380-as óriásgépekkel, az elsőt már meg is vette egy lízingcégtől.

A brit Independent cikke szerint a startup légitársaság a német Doric Aviation vállalattól vásárolt egy használt A380-800-ast, és közlésük szerint további három példány beszerzését tervezik a következő hónapokban.

Az alapító, James Asquith szerint a Global Airlines visszahozná a légiutazás aranykorát, ezért választották a kétszintes óriástípust, amelyek fedélzetét egyedi elképzelések mellett újítanák fel. Bár a repülőgép vételárát nem hozták nyilvánosságra, annak megvásárlása a lízingkonstrukció helyett a cég közlése szerint a kezdeményezés mögötti tőkeerőt és az alapító komoly szándékait jelzi. A vélhetően hosszú ideje tárolt példány karbantartása, valamint fedélzetének felújítása és átalakítása hatalmas költséget jelent majd.

A légitársaság tervei szerint 2024 tavaszán indítaná el járatait London-Gatwick és New York között, de később Los Angelesbe is repülne az Egyesült Királyság fővárosából, ám egyelőre azt nem közölték, hogy az ehhez szükséges hatósági engedélyek beszerzésével hogy áll a cég.

Illusztráció. (Forrás: Airbus)
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.