Kilenc ATR 72-600-as repülőgéppel frissíti fel turbólégcsavaros regionális flottáját a román Tarom, közölte lapunkkal a toulouse-i székhelyű francia-olasz gyártó.

Forrás: ATR

A légitársaság a Nordic Aviation Capital (NAC) lízingcégtől bérli majd a repülőgépeket, amelyek 2019 és 2020 között állnak forgalomba a légitársaság útvonalhálózatán.

Az ATR 72-600-asok üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása 40%-kal kisebb a regionális sugárhajtású gépekénél, a Tarom az előnyei révén hatékonyan léphet fel a regionális útvonalakon a diszkont légitársaságok támasztotta versennyel szemben.

A román légitársaság jelenleg 25 gépből álló flottát üzemeltet. A cég útvonalhálózatán hét ATR 42-500-as és két ATR 72-500-as repül, ezeket a légitársaság fokozatosan kivonja és eladja az ATR 72-600-asok megérkezésével.

A múlt héten megrendezett Paris Air Show-n az ATR összesen 75 repülőgép megrendeléséről állapodott meg, ebből 35 darab a kötelező érvényű megrendelés, amelyet a show második napján a Nordic Aviation Capital adott részükre. Az ATR listaárakon 1,7 milliárd dollár értékben kötött megállapodásokat a légi szalonon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fedélzeti bemutató:

Kis gép nagy innovációkkal: bemutatjuk a Silver Airways ATR72-600-asát