Hatalmas piac nyílt meg a Boeing 787-es előtt miután a kínai hatóságok is jóváhagyták a kompozit típus forgalomba állítását. Az első kínai légitársaság, amely Dreamlinert fog üzemeltetni a China Southern Airlines lesz. A gépátadás június elején várható.

A Boeing csütörtökön szóvivője útján jelentette be, hogy a Kínai Légügyi Hivatal engedélyezte a 787-es forgalomba állítását és ezzel kezdetét vehetik a kínai légitársaságok számára gyártott Dreamlinerek átadásai.

Az új generációs típus első kínai üzemeltetője a China Southern Airlines lesz, amely várhatóan június elején veszi át első Boeing 787-8-asát. Jelenleg az Air China rendelkezik a legnagyobb Dreamliner rendelésállománnyal. A Boeingnek 15 darab 787-est kell elkészítenie a nemzeti légitársaság számára. Mennyiségi sorendben mögötte áll a China Southern és egy időben a budapesti repülőtérre is közlekedő Hainan Airlines, amelyek 10-10 gépet rendeltek.

A Flightglobal szingapúri tudósítja a héten arról számolt be, hogy a China Southern először belföldi útvonalakon állítja szolgálatba Boeing 787-es típusát, amely a kantoni bázisrepülőtérről Pekingbe és Sanghajba teljesít majd járatokat mielőtt nemzetközi útvonalakon állna szolgálatba.

A második kínai légitársaság, amely 787-est állíthat szolgálatba a Hainan Airlines lesz. Első gépük szintén júniusban érkezik a flottába. Ezt követően a Boeing igyekszik felgyorsítani a gépátadásokat. A China Southern összesen 8, míg a Hainan Airlines összesen 7 Dreamlinerrel rendelkezik majd az idei év végére a Boeing szállítási ütemezése szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!