Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a kínai Hainan Airlinest is birtokló HNA-csoport teljes egészében felvásárolja a világ legnagyobb földi kiszolgálóját, a Swissportot – írta az ATW Online.

Fotó: Swissport | © AIRportal.hu

Fotó: Swissport

A két cég még nyáron írta alá a felvásárlásról szóló dokumentumokat, amelyek szerint a jelenlegi üzemeltetőktől 2,7 milliárd svájci frankért vásárolják meg a földi kiszolgálással és légiáru-kezeléssel foglalkozó társaságot.

Az Európai Bizottság állásfoglalása szerint nem lesz piactorzító hatása az akvizíciónak, mert a cégeknek eltérő a tevékenységi köre.

A HNA az üzlettel kapcsolatban annyit közölt, hogy a Swissportot logisztikai és repülőtéri szolgáltatásaik fejlesztése jegyében vették meg.

A Swissport a világ legnagyobb földi kiszolgálója, évi 224 millió utast, és 4,1 millió tonna árut kezelnek, éves árbevételük 3 milliárd frank, munkavállalóik száma 60 ezer. Jelenleg 48 ország 270 repülőterén nyújtanak szolgáltatásokat 700 légitársaságnak. Európában a svájci repülőtereken kívül szinte minden nagy nyugat-európai légikikötőben jelen vannak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!