Egy Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja bázisát a moldovai Chisinau Nemzetközi Repülőtéren a Wizz Air 2017 márciusától – közölte lapunkkal a cég.

A Wizz Air A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Wizz Air új, hetente kétszer induló útvonalakat is indít Kisinyovból Berlin Schönefeldre és Barcelonába 29,99 eurós kezdő viteldíjakon. Az új célállomásokkal a WIZZ moldovai hálózata hét útvonalra bővül négy országban.

A Wizz Air első kisinyovi útja 2013 szeptemberében indult, és azóta fokozatosan bővült a moldovai alacsony viteldíjas hálózat, egyre több lehetőséget biztosítva a megfizethető repülésre.

A 2017-re biztosított 350 000 hely az előző évhez képest 41%-os növekedést jelent Kisinyovban, a Wizz Air 26. bázisán. Moldova így a 14. ország lesz, ahol a WIZZ bázist működtet.

A bázis 98 millió dolláros befektetést jelent Kisinyovban a WIZZ részéről, és 36 közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air már megkezdte a helyi személyzet toborzását, és a légitársaság nyílt napokat is szervez azoknak, akiket érdekel a felhők fölé emelkedő karrier a WIZZnél. Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, közvetett módon is támogatva munkahelyeket a repülőtéri üzemeltetésben, közlekedésben, vendéglátásban és turizmusban.

A Wizz Air tevékenysége Moldovában országszerte több mint 100 munkahelyet támogat a kapcsolódó iparágakban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!