Szigorú és alkalmi szabályok szerint elhagyhatják Twente légikikötőjét a Lufthansa nyugdíjazott Boeing 747-esei, három példányra már talált is vevőt a légitársaság.

Mint arról a héten beszámoltunk, a német légitársaság júliusban repülte át hat kivont Jumbóját a hollandiai reptérre, bár akkor még nem tudták, pontosan mi lesz a sorsuk. A helyszínt azonban ekkora gépek a holland hatóságok szerint csak leszállásra használhatják, felszállásra nem.

A repülőtér és a hatóság is jelezte, szeretnének megoldást találni a helyzetre, mert a Lufthansa el akarja vinni a gépeket.

Forrás: Twitter

A fejleményekről az Aero.de számolt be, a német légitársaság különleges, egyszeri engedéllyel felszállhat Jumbóival a repülőtérről. A gépeket azonban minimális mennyiségű üzemanyaggal kell feltölteni, hogy minél könnyebbek legyenek, ezáltal viszonylag rövid nekifutással felszállhassanak és elemelkedhessenek.

Az utolsó példánynak 2021 júniusáig kell elhagynia a légikikötőt, amelynek üzemeltetője szerint a Lufthansa három 747-400-asára már talált is vevőt, az első példány így rövidesen fel is szállhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezeket a gépeket egy rövid európai technikai megállás után az Egyesült Államokba repülik, a Lufthansa tájékoztatása szerint a gépeket szétbontják.