Végleg lecseréli a Boeing 747-est Los Angelesbe közlekedő járatán a Qantas, és más típusokra vált járatain. 

December 3-án repül utoljára Boeing 747-400-as a Qantas színeiben Sydney és Los Angeles között, a cég ezután modernebb kéthajtóműves, valamint nagyobb befogadóképességű repülőgépekkel váltja le az “Ég Királynője” néven is emlegetett típust az útvonalon.

December 4-től két típussal is találkozhat majd a járaton az utazóközönség, a légitársaság Airbus A380 Superjumbo és a Boeing 787-9 Dreamliner gépei ugyanis az adott járat várható utasszámától függően közlekednek majd az amerikai nagyvárosba.

Az ausztrál cég két újabb típusa azonban korántsem lesz majd új látvány Los Angelesben, ugyanis a cég már jelenleg is közlekedteti azokat más ausztrál nagyvárosokból, például Melbourne-ből a nyugati partra.

Emellett az Los Angeles irányába az évi csúcsidőszakban, vagyis decemberben és januárban a Qantas heti két plusz járatot üzemeltet, amelyet az extra nagy kapacitása miatt ideális Superjumbo-val szolgálnak ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Qantas Boeing 747-400-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Dreamliner, mint modernebb kéthajtóműves típus, térhódítása az amerikai kontinens irányába 747-esekkel szemben azonban még ennél is nagyobb mértékű lesz az idei évben, szeptembertől ugyanis már Brisbane-ből is ilyen típusú gépekkel repül majd a Qantas Los Angelesbe.

Ezzel némileg ellentétes döntés a cég részéről, hogy december 17-től heti egy járattal megnövelik a frekvenciát az ausztrál nagyvárosból San Francisco irányába, napi járatot hozva létre a két város között, és ezen útvonalon egyelőre marad a Jumbojet, mint elsődleges típus – írja a Business Traveler.

Ezen kapacitásnövelő lépések mellett két útvonalon lényeges csökkentést vezet be a légitársaság, Sydney és Peking között december 7-től heti hét helyett csupán heti öt járat közlekedik majd, az alacsony utasszám miatt ugyanis megszűnik a keddi és csütörtöki járat Kína fővárosa felé.

Emellett 2019 február 4-től Sydney és Dallas között is kevesebb, heti hét helyett csak hat járatpárt repül majd a cég, amely azt is kilátásba helyezte, hogy megszünteti a járatot, ha az amerikai hatóságok nem hagyják jóvá az American Airlinesszal való partnerségi megállapodást.