Kivonja flottájából tíz darab Boeing 737-700-as repülőgépét a Germania légitársaság a következő 15 hónapos időszakban. A Boeingeket Airbusokkal helyettesíti, ezzel a német cég flottájában csak az európai gyártó keskenytörzsűjei fognak repülni.

Az első három Boeing 737-estől már idén áprilisban megválik a Germania, míg az utolsó példányt legkésőbb a 2019-es nyári menetrend kezdetéig vonják ki.

Fotó: AIRportal.hu

A flottacsere a pilóták átképzését is maga után vonja. A légitársaság – az Airbus és más képzőszervezetek bevonásával – házon belül szervezi meg az összes Boeing-pilótája számára az átképzést és az Airbus-típusjogosítások megszerzését.

Ezzel a lépéssel a Germania már a 2016-ban megrendelt 25 Airbus A320neo repülőgép 2020-tól kezdődő forgalomba állítására is felkészül.

Mint ismert a légitársaság 25 repülőgépre kötelező érvényű, további 15 példányra pedig opciós szerződést kötött a 2016-ban megrendezett Farnborough Air Shown. A repülőgépekhez a Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan hajtóműveit választották.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Germania független, rövid és középtávú járatokat teljesítő légitársaság, melyet több mint 30 éve alapítottak. A cég 20 európai repülőtérről üzemeltet járatokat összesen több mint 55 útvonalon a kontinensen belül, valamint észak-afrikai és közel-keleti célpontokra. A svájci Germania Flug AG és Bulgarian Eagle társcégekkel együttvéve a csoport 29 gépes flottát üzemeltet. A cégcsoport több mint 3 millió utast szállít éves szinten.

Forrás: Airbus