David Morgan kapitány, aki chief flight operation officerként a légitársaság felső vezetésének tagja és a Wizz Air főpilótája volt, az egyik legnagyobb európai diszkont légitársasághoz igazolt át iparági források szerint.

David Morgan (jobbra) a 2016. május 1-jén végrehajtott bemutatórepülést követően. (Forrás: Wizz Air) | © AIRportal.hu

David Morgan (jobbra) a 2016. május 1-jén végrehajtott bemutatórepülést követően. (Forrás: Wizz Air)

David Morgan az AIRportal.hu információi szerint az easyJet főpilótája lesz a jövőben.

Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy az angol diszkont légitársaság korábbi főpilótája, Richard Nanton 2016. márciusában igazolt át a Thomas Cook Airlineshoz repülési igazgatónak.

A Wizz Air az Egek Ura Blog megkeresésére megerősítette a szakember távozásának hírét.

A Wizz Air járatüzemeltetési vezetője, David Morgan kapitány egy másik lehetőség mellett döntve elhagyja a Wizz Airt. Amíg a cég kinevezi állandó utódját, David jelenlegi feladatait ideiglenesen Szabó Zoltán kapitány, a Wizz Air főpilótája és Diederik Pen üzemeltetési igazgató veszi át. A Wizz Air megköszöni Davidnek a munkáját és sok sikert kíván neki a jövőben. – írták közleményükben.

Ahogy a légitársaság közleményében írja a szakember munkáját Diederik Pen üzemeltetési igazgató és Szabó Zoltán kapitány veszik át addig, amíg végleges utódot nem találnak a távozott szakember helyére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

David Morgan LinkedIn profilja szerint 2011. januárja óta dolgozott a Wizz Air főpilótájaként, 2016. februárjában léptették elő a top menedzsment tagjává, Chief Flight Operations Officer munkakörbe. David Morgan volt a kapitánya annak az A321-es repülőgépnek is, amely 2016. május 1-jén többször alacsony áthúzást végzett a Duna belvárosi szakasza felett.

Az angol easyJet jelenleg 240 darab, A319-esekből és A320-asokból álló flottát üzemeltet és több mint
2 300 pilótát alkalmaz, míg a Wizz Air flottájában 68 darab repülőgép teljesít szolgálatot és kb. 800 pilóta áll a cég alkalmazásában.