A munkavállalók véleményét kéri a légitársaság a fizetési javaslatról, hogy véget vessen a sztrájknak.

2018. február 22. óta az Air France munkavállalói összesen 11 napon át sztrájkoltak bérük emelését követelve. A munkabeszüntetés mintegy 300 millió eurós kárt okozott eddig a légitársaságnak.

Az egyeztető tárgyalások után a konfliktus lezárása érdekében április 16-án az Air France menedzsmentje egy olyan többéves fizetési javaslatot vázolt fel, amely négy év alatt mintegy 7 százalékkal növelné a fizetéseket az egyedi béremeléseken felül.

A javaslat, amely a társaság szerint a jövőbe tekintő megegyezést szolgálja, az április 20-ig kiírt határidőig azonban nem kapta meg a szükséges szavazatokat a munkavállalói oldaltól.

Forrás: Air France

Számos kompromisszumos javaslat után, a patthelyzet megoldása érdekében az Air France elnöke, Jean-Marc Janaillac úgy döntött, hogy konzultációt indít a munkavállalók körében az alábbi kérdéssel:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A folyamatban lévő konfliktus lezárása érdekében Ön támogatja a 2018 április 16-án javasolt fizetési megállapodást?”

A konzultáció 2018. április 26-án, csütörtökön 10 órakor kezdődik és 2018. május 4-én 18 órakor zárul.

A konzultációban minden Air France francia munkaszerződéssel dolgozó alkalmazott reszt vehet, az eredményt a szavazás lezárultával 2018. május 4-én közlik. A konzultáció anonim, és természetesen jogi következményektől mentes. Egy ember szavazata egyet ér. A voksolás egy elektronikus szavazásokban specializálódott szakember, és egy végrehajtó felügyelete alatt zajlik.

Jean-Marc Janaillac, az Air France vezérigazgatója egy, az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy távozik posztjáról, amennyiben a munkavállalókkal folytatott konzultáció negatív eredménnyel zárul.