Koronavírusosnak hazudta magát egy kanadai utas, emiatt a Westjet gépének vissza kellett fordulnia és két járatot is töröltek, a 29 éves férfit pedig letartóztatták.

Az eset még hétfőn történt a Westjet WS 2702-es járatán, amely Torontóból Jamaica szigetére, Montego Bay-be repült. A járatot a C-FOGT lajstromú Boeing 767-300-as teljesítette. Pontosabban csak teljesítette volna, mert a gép nagyjából félúton járt, amikor visszafordult a kiindulási reptérre.

A Toronto City News szerint erre azért került sor, mert a fedélzeten utazó egyik férfi azt mondta utastársainak és a légiutas-kísérőknek, hogy koronavírussal fertőződött.

A pilóták jelentették az esetet a központnak, majd a kidolgozott eljárásrendnek megfelelően a Boeing 767-es visszafordult, és több mint 4 órával a felszállás után biztonságosan landolt a torontói Pearson-repülőtéren, ahonnan elindult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 29 éves, thornhilli illetőségű férfit a gép fedélzetén elkülönítették, és Torontóban már várták a rendőrök, akik őrizetbe vették. A hatóság szerint csak viccből mondta azt, hogy koronavírusos: a baj csak az, hogy a viccével rajta kívül 242 fedélzeten tartózkodónak okozott rendkívüli kellemetlenséget.

A légitársaság törölte a járatot, sőt, a Jamaicából visszaindulót is, kedden pedig két járatot indít Montego Bay-be, így várhatóan kártérítési igénnyel lép fel a férfival szemben.