Csekély összegű, 20 bahtos (~190 Ft) kötelező balesetbiztosítást vezetnének be a Thaiföldre utazóknak, többek közt a turisták kifizetetlen kórházi számlái miatt. Az intézkedés várhatóan még az idén életbe lép, és a reptereken érkezéskor kellene igényelni a maximum 30 napra érvényes biztosítást.

Az egyik legnépszerűbb délkelet-ázsiai úticél Thaiföld a magyar utazók körében is, valószínűleg akkor sem fog csökkenni népszerűsége, ha kötelezően kifizettetik a 20 bahtos, azaz 190 forintos balesetbiztosítást.

Thaiföld idegenforgalmi tisztviselői még júniusban tettek javaslatot arra, hogy minden turistának kötelezővé tegyék ezt. Az ország illetékesei azért szeretnék bevezetni a biztosítást, mert a turisták által ki nem fizetett kórházi számlák összege elérte a 3 millió bahtot (kb. 38 millió forint). 

A kötelező balesetbiztosítást várhatóan még idén bevezetik, kifizetésére a thaiföldi repülőtereken, az országba történő belépéskor lesz lehetőség.

A Bangkok Post szerint a hatóságok már dolgoznak azon, hogy különféle módokon is be lehessen fizetni a csekély összeget, például reptéri automatákon keresztül. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Thaiföld népszerű célpont a magyarok körében

Az így beáramlott összeg Thaiföld Idegenforgalmi Támogatási Alapjához (Tourism Promotion Fund) kerülhet majd, és ebből fogják fedezni egyebek mellett a turisták kifizetetlen kórházi számláit.

A kötelező biztosítás legfeljebb 1 millió baht (9.4 millió forint) fedezetet biztosít halál esetén, és maximum 30 napos ott-tartózkodásig érvényes.

A kötelező biztosítás ötlete a turisták által elszenvedett balesetek után jött szóba, mint például a tavalyi phuketi hajóbaleset, amelyben 47 kínai állampolgár vesztette életét.

A biztosítás legfőbb célja az lenne, hogy megerősítse a külföldi turisták bizalmát az ország iránt. Emellett a thai kormány arra ösztönzi a helyi utazásszervezőket, hogy kössenek biztosítást az ügyfeleiknek.