A folyamatosan növekvő utazási kedv miatt fontolgatja Airbus A380-as repülőgépeinek visszaállítását a forgalomba a Thai Airways.

A légitársaság kereskedelmi vezetője egy bangkoki szakmai rendezvényen tartott előadásában beszélt arról, hogy a Thai Airways a kereslet fellendülésének köszönhetően mérlegeli az óriásgépek aktiválását, annak ellenére, hogy az ehhez szükséges ellenőrzések és karbantartások elvégzése rendkívül nagy költség.

A Thai Airways a koronavírus-járvány miatt az országban és globálisan elrendelt utazási korlátozások miatt volt kénytelen leállítani 6 darab A380-asát.

Korábban két példány eladásával megpróbálkoztak, de nem érkezett komoly ajánlat, jelenleg négy a bangkoki, kettő pedig a pattayai reptéren parkol.

Forrás: Wikimedia Commons

A légitársaság jelenleg összesen 46 repülőgépet üzemeltet, 3 Airbus A330-300-ast, 12 Airbus A350-900-ast, 17 Boeing 777-300ER-t és 8 Boeing 787-est, a hat régebbi Boeing 777-200-asukat pedig éppen a napokban hirdették meg eladásra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Thai Airways az idei harmadik negyedévet már nyereséggel zárta, annak ellenére, hogy a járvány miatt a vállalat 2020-ban csődhelyzetbe került. Az országba február eleje óta lehet karantén nélkül beutazni.

A China Southern Airlines A380-asa éppen a napokban teljesítette utolsó járatát, ezzel az egyetlen kínai üzemeltető nyugdíjazta a típust, míg például a Lufthansánál a kivonásról szóló végleges döntés ellenére a következő évekre mégis visszahoznak néhány példányt a forgalomba, ahogy az ausztrál Qantasnál is.