A holland királyi légitársaság a március 28-tól október 29-ig tartó nyári menetrendi időszakban 96 európai és 71 interkontinentális, azaz összesen 167 célállomásra közlekedik – közölte lapunkkal a KLM.

A KLM európai hálózatának fejlesztését alapjaiban határozza meg, hogy Hollandiában és a legtöbb uniós tagországban jelentősen enyhítették a beutazási szabályokat. A folyamatosan emelkedő igény miatt újabb és újabb járatok indulnak, ezek közül jó példa Lisszabon, ahová már naponta négy járat közlekedik Amszterdamból.

Az elmúlt évihez képest már most 10 százalékkal több kapacitást biztosít a légitársaság Európában, a kínálat megközelítette a járvány előtti mértéket.

Ez összességében 16 millió ülőhelyet jelent a nyári időszakban.

A KLM budapesti járatainak nyári menetrendjéről itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt évben nagy sikere volt a belgrádi, dubrovniki és mallorcai járatoknak, amelyek nyárra ismét elérhetővé válnak. Az üzleti utasok számára a rövid csatlakozási idő rendkívül fontos, ezért a KLM a brit, német, illetve lengyel úticélok és Hollandia között jelentősen sűrítette a járatok számát.

A légitársaság Kijevbe, Moszkvába és Szentpétervárra továbbra sem közlekedik, a helyzetet folyamatosan elemzi.

Fotó: AIRportal.hu

Az interkontinentális hálózatban az elmúlt évihez képest 17 százalékkal nagyobb kapacitás áll rendelkezésre, az idei nyári időszakban naponta közlekedik a KLM Aruba, Bonaire és Curacao szigetére, utóbbira a csúcsidőszakban naponta két járat lesz. A téli menetrendben vált elérhetővé Trinidad fővárosa, Port of Spain, amely népszerűsége miatt nyáron is foglalható marad, ide hetente háromszor lehet majd eljutni a KLM-mel.

Amióta az Egyesült Államok 2021 novemberében feltételekkel ismét megnyílt a turisták előtt, a KLM folyamatosan bővítette kínálatát az USA városai felé. Idén nyáron már a 2019-es, tehát járvány előtti kínálat érhető el. Március végétől újraindulnak a Salt Lake City-i járatok, és felkerül a KLM térképére Texas állam fővárosa, Austin, így az ország minden eddiginél több, összesen 12 célállomására lehet eljutni a holland légitársaság járataival.

Bár Ázsiában is egyre több ország lazít a beutazási szabályokon, még mindig nagyok a különbségek egyes régiók között. Ennek ellenére az igény folyamatosan emelkedik a Fülöp-szigetek, Thaiföld, Szingapúr, Bali, sőt India felé is. Emellett a távol-keleti régió továbbra is kiemelten fontos marad az áruszállító járatok számára, ez lehetővé teszi a járvány előtti ázsiai hálózat fenntartását, bár a kapacitás még elmarad a 2019-es szinthez képest.

Kína továbbra is jelentős beutazási korlátozásokat tart fenn, ezért a 2019-eshez hasonló kínálat visszaállítása még nem történhet meg.

Fotó: AIRportal.hu

A távol-keleti járatokat érinti az orosz légtérzár, a repülőgépeknek hosszabb útvonalon kell közlekedniük, emiatt a menetidő a dél-koreai, japán és kínai járatok esetében akár 2 órával is több lehet a szokásosnál. Egyes kínai és japán járatok Szöulban technikai leszállást hajtanak végre, majd innen indulnak tovább célállomásuk felé.

Dél-Amerika többé-kevésbé ismét a járvány előtti kínálattal érhető el, Sao Paulóba, Panamavárosba és Limába minden nap indulnak KLM-gépek, Quitóba, Bogotába, Rio de Janeiróba, Santiagóba és Buenos Airesbe is legalább heti hat járat érhető el.

Az Afrikába vágyók jelenleg 10 célállomás közül választhatnak, de az elmúlt évihez képest sokkal több járat vált elérhetővé a kereslet növekedése miatt. Tavaly debütált a kínálatban Zanzibár, amely ismét foglalható, ahogy újra elérhető Johannesburg, Fokváros, Accra, Lagos, Kigali, Entebbe, Nairobi, Kilimandjaro és Dar es Salaam is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!