Hosszas tárgyalás után megállapodott a Brussels Airlines és a belga állam a légitársaság támogatásáról, a kormányzat 290 millió eurós kölcsönt ad, ehhez a Lufthansa 170 millió eurót ad pluszban.

Az Aerotelegraph a flamand VRT csatornára hivatkozva számolt be arról, hogy a belga kormányzat már meg is kötötte az egyezséget a légitársaság vezetésével.

Ennek értelmében az állam által biztosított 290 millió euró kölcsönt a légicégnek 2026-ig vissza kell fizetnie.

Ha ez nem történik meg, akkor a hitel értékéig a Lufthansa Brussels-részvényei a belga kormány kezébe kerülnek.

Bár korábban felröppentek hírek arról, hogy a Lufthans-csoport kihátrálhat a Brussels Airlines mögül, az állam döntése után az anyacég bejelentette: 170 millió euróval segíti leányvállalata túlélését. Ebből 70 millió eurót reorganizációra, a többit pedig a Sabena-utód anyagi helyzetének konszolidálására fordítják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Brussels Airlines

A Lufthansa-csoport emellett vállalta, hogy a Brussels Airlines-nak juttatott adócentek Brüsszelben maradnak, és a kapott pénzt nem használják fel a csoport más társaságainak életben tartására.

A Brussels Airlines még májusban jelentős átalakításokat jelentett be, 54-ről 38-ra csökkentette volna a flotta méretét, és 1000 embert rúgott volna ki. A mostani támogatással azonban jóval kevesebb, 350 ember elbocsátásával számolnak.